Remove Attribution 'Powered By Blogger'
Posted on: Tuesday, November 8, 2011 | 1 dopest talk(s)


Photobucket

Okay,hari ni nak give out simple tutorial untuk pengunjung. Powered by blogger ni selalu ada bila kita kenakan template dan tidak boleh dibuang dan rasa macam mencacatkan pemandangan blog korang. boleh try cara dibawah .. Let's start !


1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template
2. Tekan CTRL+F dan search code di bawah :

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>

3. Perkataan true tu tukar ke false 
4. Lepas tu tekan Save tapi, belum habis lagi. 
5. Pergi ke Page Element pula dan edit Attribution 'Powered By Blogger'. Kat situ dah ada button remove. Tekan dan SAVE !

Disclaimer
Welcome to my online journal. Feel free to navigate around and do enjoy your stay here.Just call me Tisya and Tisss for short.A simple-but-strict fifteen years old girl who hopes for the best and beat the rest. Time keeper girl.

Navigate
Status Post
Feeling glad everyday
Tagboard
Thank You For Visiting!